Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare lurad av bedragerskan

—Min restaurang plundras Ägaren till gamla China lät kvinnan driva krogen i utbyte mot en del av vinsten. Nu när hon försvunnit står han kvar med ett plundrat bolag och arga fordringsägare. — Folk tror att hon äger min restaurang. De förstår inte att även jag är ett offer, säger ägaren.

Annons
Han har ägt och drivit det som i folkmun kallas gamla China i drygt 20 år. Nu har folk kommit in på hans restaurang och stulit bland annat en plasma-tv, satellitmottagare, köksutrustning och kassapengar.
Bakgrunden är följande:
Jag och min fru arbetade väldigt hårt och när Sundsvallskvinnan kom med ett affärsförslag nappade jag. Kvinnan var så respekterad. Vi var många som litade på henne, säger ägaren till Restaurang China på Esplanaden 2 i Sundsvall.
Uppgörelsen gick ut på att den nu försvunna kvinnan skulle investera i krogen samt ansvara för driften. Hon anställde personal, tog över inköp och den ekonomiska hanteringen. Dessutom gjordes vissa renoveringar och inköp av köksredskap.
Som kompensation fick hon ta del av överskjutande vinst. Det fanns även en uppgörelse om att hon eventuellt skulle få aktier i förlängningen.
Samarbetet som inleddes för ett år sedan har nu totalkraschat.
Jag och familjen åkte på semester till Kina. När vi kom tillbaka var restaurangen stängd, dagskassorna borta och räkningarna obetalda, säger krogägaren.
Han och hustrun fattade ett snabbt beslut om att öppna krogen igen och jobba stenhårt för att komma på fötter. Kravbreven strömmar in och ägarna betar av dem allt eftersom.
Som tur är hade vi lite pengar sparade så det kommer att ordna sig. Men det värsta är att folk tror att den försvunna familjen äger min restaurang. Det kommer hit arga människor som kvinnan är skyldig pengar. De stjäl både pengar och inredning, säger krogägaren.
Han har hittills inte gjort någon polisanmälan utan hoppas att sakerna ska lämnas tillbaka.
Jag väljer att gå ut i ST och berätta att även jag är ett offer. Men om det här fortsätter eller sakerna inte kommer tillrätta tvingas jag vända mig till polisen, säger han.

Mer läsning

Annons