Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögarfamiljen kan gömma sig i USA

Krögarfamiljen i Sundsvall är fortfarande försvunna, liksom de 4 miljoner de påstås ha försnillat. Men polisen har ett nytt spår—som slutar i Amerika.

Annons
Vi vet ungefär var de håller hus, berättar Jan Granqvist, chef på eko-roteln i Sundsvall.
De senaste veckorna har bedrägerianmälningarna mot den 48-åriga kvinnan stått som spön i hans skrivbord.
Ett tjugotal personer har de senaste veckorna hört av sig och berättat att de lånat ut stora belopp till kvinnan, och att hon sedan gått under jorden. Det gäller även hennes ex-make och några av deras gemensamma barn.
Polisens efterforskningar visar nu att de lämnat landet redan när anmälningarna började komma.
Vi har gjort en koll på kvinnan och ex-maken. De klev på ett plan på Arlanda 7-8 april. De hade löst en tur och returbiljett till USA, men det är ingen garanti för att de verkligen tänker återvända, säger Jan Granqvist.
USA:s inreseregler kräver nämligen att man bokat returbiljett. Annars måste man ha ett uppehållstillstånd, så kallat \"Green Card\".
Familjens krog och butik har bommats igen, och mycket tyder på att de lämnat sitt hem brådstörtat. Men det finns också motsatta indikationer, bland annat har de hunnit sälja två av sina bilar, och en tredje ska enligt uppgift rulla i södra Sverigetrots att de är skyldiga 200 000 kronor på den.
I går kväll skulle polisen höra flera av dem som tror sig lurade av kvinnan. Utfallet av de förhören väntas bli avgörande för om åklagaren ska begära hjälp av amerikansk polis för att få tag på familjen.
Det är inget brott i sig att misslyckas med att betala skulder, och polisen har inte uteslutit att familjen flytt landet för att de själva utsatts för brott.
En nära släkting till kvinnan misshandlades och knivskars förra veckan i sitt hem i Värnamo av personer som krävde honom på pengarna. Polisen misstänker att våldsmännen är desamma som utsatt andra släktingar i Sundsvall för mordhot, men vet ännu inte vilka de är.

Mer läsning

Annons