Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogen Harrys i Sundsvall har gått i konkurs igen.

Nu är det åter dags för en ny konkurs för restaurang Harrys i Sundsvall. Det är tredje gången på några år. — Det är Sundsvalls kommun som orsaken till konkursen, berättar Ulf Eliasson en av delägarna.

Annons
Det är efter en rad motgångar som styrelsen till restaurangen fått nog och beslutat om att begära företaget i likvidiation.
Det senaste var en vattenskada som medförde att företaget har varit stängt en vecka.
De stora problemet för ägarna som är orsaken den dåliga ekonomin har enligt Ulf Eliasson varit behandlingen från Sundsvalls kommun alkoholenhet.
Det första tillståndet att servera alkohol fick företaget till klockan 02. Klagomål från en grannen medförde indragning av en timme. Ett förhållande som blev ohållbart då andra krogar fick servera alkohol till klockan 03.
Något av spiken i kistan fick företaget enligt Ulf Eliasson under gatufesten. Där beviljades deras ansökan på tisdag trots att gatufesten börjad på måndag och tillståndet att spela musik gällde endast till klocka 22.
Gatufesten var droppen som fick det att rinna över, hävdar Ulf Eliasson.
Han är även delägare i ett annat företag som driver en liknande restaurang i Örnsköldsvik. Den rörelsen går bra.
Svårigheterna i Sundsvall beror delvis på överetableringen av restauranger i stan. När sedan företaget inte fick samma behandlingen som andra i branschen blev det till sist omöjligt att fortsätta verksamheten.

Mer läsning

Annons