Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogvakt får fängelse för knark och svartvapen

En välkänd krogvakt i Sundsvall har dömts till tre månaders fängelse för innehav av dopningstabletter, amfetamin och en synnerligen kraftfull pistol. De olagliga föremålen upptäcktes sedan en vän tagit sitt liv med en annan av hans pistoler.

Annons
En fruktansvärd tragedi utspelade sig i krogvaktens hem i april i fjol. En kvinnlig bekant var på besök hos honom. Eftersom han tävlat i pistolskytte hade han flera lagliga vapen i huset, som för tillfället inte var inlåsta. I ett obevakat ögonblick tog kvinnan sitt liv med en av dessa vapen.
Polisen misstänkte först mord, innan utredningen visade att det verkligen rört sig om självmord.
Under husrannsakan tittade polisen in i vaktens vapenskåp. Där hittades över 300 dopningstabletter, 25 gram amfetamin, tårgasspray och en halvautomatisk pistol av märket Desert Eagle. Den har kaliber .44 och anses vara en av världens kraftigaste pistoler.
I rätten förklarade vakten att han köpt vapnet för att använda i tävlingar där man skjuter omkull bowlingkäglor. Han köpte pistolen i USA, men sedan strulade det med licensförfarandet. Han inser i dag att han borde ha förstört vapnet, men det blev inte av. Dopningsmedlen ska vara från 80-talet då han själv var kroppsbyggare, och sådana medel var lagliga. Knarket påstår han tillhör den avlidna kvinnan.
Tingsrätten tar ingen hänsyn till dessa omständigheter, och speciellt vapeninnehavet ser man ytterst allvarligt på. Det rör sig om \"ett oregistrerat vapen som torde ha varit ytterst attraktivt på den illegala marknaden\", skriver rätten.
Han döms för vapenbrott, dopningsbrott och narkotikabrott till tre månaders fängelse.

Mer läsning

Annons