Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Nu är hallkrisen total

/

Nordichallen avstängd, gamla sporthallsbadets 25-metersbalja är utdömd sedan länge och i Sporthallen vet vi ju vad som brukar hända när vädret är som mest ogynnsamt – då brukar det regna in.
Det är lätt att konstatera, att Sundsvall är en stad och kommun med hall- och anläggningsproblem. Och om krisstämpeln inte passat tidigare så gör den det nu.

Annons

Jag minns när Nordichallen senast var avstängd. Väldiga snömassor hade satt ett massivt tryck på taket under de första åren på 1990-talet och för 20 år sedan var det dags för åtgärder. Träbjälkarna hade sprickbildningar och det var naturligtvis illa ...

Sedan dess har det inte varit en anläggning utan problem, men nu är det alltså dags igen. Och åter är det taket som måste åtgärdas.

Det drabbar idrotten, med flaggskeppet GIF Sundsvall i spetsen, men också vårens mässor måste nu flyttas eller skrotas. Trist, men överkomligt som separat företeelse på enskild anläggning.

Men sett till den totala bilden av de större hallarna och arenorna i stan är det värre. Mycket värre.

Den gamla simhallen har snart 44 år på nacken och det är mer än tio år sedan jag som simreporter funderade hur länge de droppande och till synes skrangliga rören i "källarplanet" skulle hålla.

De har hållit, men det finns hela tiden ett hot om att det kan hända hemska saker ...

En tröst i bedrövelsen är att när det gäller simdelen pågår en aktivitet, som gör att det kommer att komma en spade i jorden någon gång under 2015, är det tänkt. Lagom till Nordichallens akutläge är åtgärdat?

Kvar återstår då själva Sporthallen, eller den nya arenan som kommunens politiker är eniga om ska byggas ... någon gång.

Den har varit omodern länge. Den har varit i erbarmligt dåligt skick länge. Och politikerna är överens över blockgränsen.

Ändå går det så sakta.

Eller rättare sagt: Ändå händer ingenting!

Nu måste Nordichallen fixas först.

Jag är rädd att det kommer göra att simhallsbygget försenas och att den nya arenan för elitlagen i basket och innebandy får vänta ytterligare.

Bara att hoppas att det inte händer något ytterligare i Njurunda, Matfors, Stöde eller någon annan del utanför tätorten. För det finns anläggningar som behöver ses över där också.

Och så ska det ju byggas ett Servicecenter i hamnen också.

Det kostar också multum ...

Mer läsning

Annons