Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Så kan vi förändra Sundsvall

/

Annons

I mitt dagliga arbete möter jag människor på samhällets baksida och de människor som lever där är en blandad skara.

Det är allt från barn, ungdomar, familjer, flyktingar, människor som är ensamma med flera.

Jag har hela livet drivits av min kristna tro och Jesu ord i Matteus 25:40: "Vad ni har gjort för någon av dessa minsta, som är mina syskon, det har ni gjort för mig".

Detta gör att jag och vi som kyrka är kallade att ställa upp för de som behöver hjälp. När jag ser hur samhället utvecklas till det sämre och hur de sociala skillnaderna ökar så måste vi ställa frågan: Vem bär ansvaret för att försöka rätta till detta?

Det är lätt att skylla på politiker och tänka att jag själv inte bär något ansvar i hur världen ser ut, men är det verkligen så enkelt? Vi som har möjlighet att göra skillnad i samhället skall tänka över vad jag som person kan bidra med. För att göra Sundsvall bättre måste vi bygga broar mellan kommunen, kyrkorna, och olika organisationer så att vi får en så bred samverkan som möjligt – för ensam är inte stark. Tillsammans kan vi förändra vårt samhälle!

Vuxna på stan som jag brinner för är ett sätt att visa på hur vi kan jobba med samverkan och göra skillnad. Det är ett samarbete mellan polis, kommun, Rotary och GA-församling och jag tror att det är denna typ ar samarbete vi behöver mer av. Om vi i Sundsvall kan samlas kring gemensamma frågor och gemensamma mål kan vi nå långt. Det spelar ingen roll vilken partifärg eller tro vi har. Tillsammans vill vi göra Sundsvall bättre.

Jag möter nästan dagligen ungdomar som mår dåligt av olika anledningar. Här måste vi vuxna lära oss att se och bekräfta våra ungdomar. Barnen och ungdomarna är vår framtid och om vi skär ned på de pengar som går till dem så tar vi inte vårt ansvar. När jag ser det arbete som görs på olika fritidsgårdar så ser jag vilket värde de som jobbar där gör – det gör skillnad!

Vi behöver nog fundera på hur jag som enskild kan göra skillnad här och nu? Vågar jag ställa den frågan till mig själv? Om vi säger ja och vågar engagera oss så kan vi tillsammans förändra Sundsvall.

Mer läsning

Annons