Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungen bjuds på femrätters middag

Annons
Om inte kungen blir mätt vid besöket i Västernorrland i dag får han verkligen skylla sig själv.
Efter en stadig lunchbuffé i Brynge väntar nämligen en femrätters middag i Härnösand.
Så här serveras den i tur och ordning i residenset hos landshövding Gerhard Larsson under kvällen:
* Kantarellsoppa med stänger av västerbottenost
* Ripmousse med höstsallad och rödvinssirap
* Lingonsorbet
* Mandelpotatisbakad torskrygg med rödvinssås
* Äppelflarn, smultron och calvadosglass
Till maten bjuds vin, rött och vitt, och till soppan inmundigas sherry.
Traktören som håller i trådarna är Torbjörn Fernaeus som driver restaurang i Sundsvall.
Vem som orkar allt detta till kvälls går att undra. Lunchen på Café Linlyckan i Brynge går ju inte av för hackor den heller.
Som tidningen berättade i förra veckan är det Barbro Uhlin som dukar upp en buffé bland annat med läckerheter som svartvinbärsmarinerad älg, purjolökspaj med löjrom, marinerad sik och strömming, potatisbröd, fårost och hjortron.
Huvudalternativet som dryck är Barbros hemgjorda lingondricka. Utöver att äta och dricka gör kungen nedslag under besöket hos backhoppare i 100-årsjubilerande Friska Viljor i Örnsköldsvik, på saneringsområdet i Köpmanholmen, på Utansjö bruk och på Technichus i Härnösand.
Natten tillbringas i residensets kungarum.
Middagen dessförinnan beskrivs som en informell tillställning med speciellt inbjudna gäster från länet.

Mer läsning

Annons