Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna misshandlad och insmord med kattmat

34-åringens ex-sambo säger att han utsatt henne för närmast sadistiska saker.
Bland annat ska han ha fimpat cigaretten i hennes panna, sprutat parfym i hennes ögon, tafsat henne mellan benen —och smort in hennes ansikte med kattmat.

Annons
I går åtalades den 34-årige mannen för misshandel, olaga hot, ofredande och sexuellt ofredande. Anklagelser som han förnekar.
För två år sedan flyttade de ihop, men redan efter två månader separerade de. Enligt ex-sambon har han inte velat släppa taget, utan har mer eller mindre förföljt henne sedan dess. Han har också dömts till fängelsestraff för brott mot henne i fjol.
I somras ska han ha vägrat lämna hennes lägenhet, och det har vid flera tillfällen lett till bråk dem emellan. Enligt åtalet ska han ha bränt henne i pannan med en cigarett, sprayat parfym i hennes ögon och hotat bränna henne med ett strykjärn.
En tidig morgon ska han ha stoppat in sin hand i hennes trosor när hon sov, en annan gång hotade han att kasta ut hennes katter på gården.
En annan gång slutade ett gräl med att han doppade hennes kläder i kattmat och smorde in den i hennes ansikte.
Allt det här berättade kvinnan för polisen efter ett nytt gräl 25 augusti, då 34-åringen greps och häktades. Vid det tillfället ska han ha slagit henne flera gånger mot kroppen och ansiktet, stampat henne på foten och hotat slå henne med en lampa.
34-åringen förnekar brott, och menar att det tvärtom är han som försökt värja sig från hennes attacker. Att hon är labil, och att han inte vågat lämna hennes lägenhet av rädsla för att hon ska skada sig själv.
Men åklagaren åberopar flera vittnen, bland annat en granne som sett 34-åringen slå kvinnan.
Till veckan får tingsrätten möjlighet att bilda sig en uppfattning om bevisens kvalitet och parternas trovärdighet.

Mer läsning

Annons