Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna och barn till sjukhus efter krock med buss

/
  • En kvinna och hennes barn fördes till sjukhus efter krocken på Göteborgsvägen. Barnet klarade sig utan några skador. Kvinnan fick en lindrigare nackskada.
  • Det är vanligt att man som bilist bländas av solen, speciellt vid den här tiden på året.

En personbil och en buss krockade på förmiddagen på Göteborgsvägen. En 23-årig kvinna och hennes barn fördes till Sundsvalls sjukhus. Troligtvis berodde olyckan på att föraren blev bländad av solen.

Annons

Kvinnan drabbades av en lindrigare nackskada, men fick åka hem efter behandling. Barnet klarade sig helt oskadd, meddelas det från sjukhuset.

Kollisionen hände vid tiotiden på måndagsförmiddagen vid hållplatsen Gläntan på Göteborgsvägen i Granloholm. Orsaken till olyckan är inte helt klar, men det är troligt att föraren i personbilen blev bländad av solen. Personbilen fick skador på fronten och bussen på bakvagnen.

Enligt Jan Åkersten, utredare på Sundsvallspolisens trafikavdelning, är det vanligt olyckor orsakas av att förare bländas av solen.

– Under en viss tid på våren och hösten blir solen mycket stark och ligger lågt, säger han.

Bland annat berodde en seriekrock vid Skönviksbacken, på E4 mellan Timrå och Sundsvall, antagligen på att en bilist bländades. Vid förra årets kollision i Fillan, då en timmerbil krockade med ett godståg, uppgav lastbilschauffören att solen hade bländat honom och att han därför inte såg tåget vid järnvägsövergången. Jan Åkersten menar att man som bilist måste vara uppmärksammad på hur solen ligger.

– Vägens dragning kan ju inte vi göra så mycket åt. En solskyddsfilm kan ju skydda lite men oftast ligger ju solen lägre än så. Solglasögon hjälper ju lite i alla fall, förklarar han.

Mer läsning

Annons