Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna våldtagen under joggingtur vid Selångersån – polisen efterlyser iakttagelser

/
  • På lördagskvällen larmades polisen om en överfallsvåldtäkt vid Åkanten, på södra sidan av Selångersån.

En kvinna ska ha blivit överfallen och våldtagen i samband med en joggingtur längs Selångersån i Sundsvall under lördagskvällen.
Polisen efterlyser nu iakttagelser och tips från allmänheten.

Annons

Den misstänkta våldtäkten ska ha skett vid Åkanten, 500-600 meter väster om rondellen i slutet på Sidsjövägen, på Selångersåns södra sida strax efter klockan tio på lördagskvällen.

Den skärrade kvinnan, som är i 20-årsåldern, uppger att hon under en joggingtur på en gångväg efter Åkanten plötsligt blev överfallen och därefter våldtagen.

– Hon har blivit nedriven och indragen i ett buskage, det råder inga tvivel om att det är en fullbordad våldtäkt, säger Tommy Nygren, vakthavande befäl vid länspolisen.

Mannen ska inte ha sagt ett ord till kvinnan under våldtäkten. Sent på lördagskvällen fördes kvinnan till sjukhus för undersökning.

Stora polisinsatser sattes omedelbart in för att säkerställa eventuella spår och bevis på brottsplatsen som pekats ut av kvinnan, däribland ett särskilt utbildat hundekipage. Området är avspärrat och genomsöktes under natten av kriminaltekniker.

– Vi har gjort de åtgärder som kan göras nu omedelbart, tyvärr finns inga vittnen till händelsen, säger Tommy Nygren.

Vid sjutiden på söndagskvällen uppger polisen att man fortfarande inte har några vittnen.

– Vi fortsätter nu med vanliga utredningsåtgärder, bland annat hör vi målsäganden igen och kollar upp så att ingenting har missats, säge S-O Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Polisen vill nu ha in tips från förbipasserande som kan ha sett något som kan sättas i samband med händelsen.

Den misstänkte gärningsmannen har enligt signalementet mörk hy och är i 40-årsåldern. Han är cirka 170 centimeter lång och kraftigt byggd, är kortklippt och har skägg. Han var klädd i ljusblå jeans och en svart, uppdragen jacka.

Polisen tar emot tips på telefon 112 eller 114 14.

Ingen person har gripits för dådet.

Mer läsning

Annons