Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan öppnas för rockvideoinspelning

Njurunda kyrka öppnas den 20 april för en rockvideoinspelning.
Det har kyrkoherde Olof Lönneborg beslutat. Han har fått kyrkorådets välsignelse att avgöra frågan och beslutet blev ett ja.

Annons
Det är gruppen Angtoria med Tommy Rehn, Sundsvall, som producent, låtskrivare och gitarrist som gör sin första skivinspelning. Brodern Christian medverkar också, solist är Sarah Jezebel Deva och inlejda musiker Andreas Brobjer och Dave Pybus.
Olof Lönneborg tog sig en funderare när frågan kom men han ser inspelningen som något högst seriöst med ett tema om hur Gud kan vara god när världen är så ond.
Det är en fråga som många ställer, även vi inom kyrkan, säger Olof Lönneborg.
Det är Måns Berthas produktionsbolag i Sundsvall som styr vid inspelningen den 20 april. Musikvideon ska förhoppningsvis nå ut över världen, bland annat via MTV.
Vid inspelningen medverkar också statister.
Vi valde mellan GA-kyrkan i Sundsvall och Njurunda kyrka, berättar Tommy Rehn.
Till Njurundakyrkans fördel är inte minst det ljus som kan nyttjas vid inspelningen. Proffs har anlitats för allt och det blir ett omfattande och kostsamt arbete med förberedelser.
Måns Berthas är glad över att kyrkans portar öppnas och tycker att det visar att Njurunda församling anpassar sig i tiden och till en yngre generation.
Inspelningen blir även i andra miljöer som Berthas ännu inte vill avslöja.


Arkivnuna

Olof Lönneborg öppnar kyrkportarna för en rockvideoinspelning.

Mer läsning

Annons