Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läger i Lögdö för långväga ungdomar

/
  • De har kommit från Kina i öster och Island i väster för att umgås med lägeraktiviteter och sång och musik i Lögdö.

Annons
Lion Club i Sundsvall arrangerar ett ungdomsläger med en synnerligen internationell prägel i Lögdö just nu.
Det är ett av ett 100-tal liknande arrangemang som genomförs i länder och på platser där Lions har verksamhet. För Sundsvallsklubben är det första gången som man håller till i Lögdö.
Vårt läger och våra ungdomar präglas av ett musikintresse, vilket spontant får utlopp vid olika tillfällen, särskilt på kvällarna när man samlas efter dagens aktiviteter, berättar Alex Perera som är lägerboss i Lögdö.
För att kunna arrangera den tre veckor långa vistelsen i Lögdö med omnejd så har Sundsvallsklubben fått presentera ett program som uppfyllde moderorganisationens krav.
Det är 25 ungdomar mellan 17 och 21 år som valt Sverige och Lögdö. Dom kommer från Hongkong, Japan, Kroatien, Turkiet, Italien, Island bland annat. Några svenska ungdomar finns också med. Killarna har haft tur för det är 17 tjejer i gruppen.
Acklimatiseringen till svenska vanor och seder fick ungdomarna med en första vecka var och en för sig hos svenska värdfamiljer.
Sedan har man gjort utflykter och haft olika fysiska aktiviteter. På torsdagskvällen paddlade man kanot ut i Deltat, efter en baddag i Sporthallsbadet i Sundsvall. Under helgen ska man skåda utsikten från Flataklocken, Sveriges Mittpunkt och ägna sig åt lite sightseeing västerut.
De avslutande fyra dagarna flyttar gruppen till Norra berget för att komma lite närmare stadens utbud av nöjen och butiker.

Mer läsning

Annons