Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare nobbar chefsjobb på sjukhuset

De hårt kritiserade nya chefsjobben vid Sundsvalls sjukhus är inte attraktiva. I vart fall inte för läkare. Tre av fem jobb ännu inte tillsatta.

Annons
Det var förre sjukhusdirektören Per Nilsson som väckte idén. Hans efterföljare Rolf Forsström gjorde verklighet av den nya chefsnivån alldeles under honom själv.
Fem områdeschefer ska lätta på trycket för sjukhusdirektören som i dag har 63 direkt underställda chefer.
De välbetalda jobben annonserades ut samtidigt med stora nedskärningar förra året. Det väckte en stark rektion bland både sjukvårdsanställda och medborgare.
Kanske är det därför som högen av ansökningar blivit så mager.
Totalt har 35 personer sökt ett eller flera av de fem jobben. Bristen på läkare i ansökningshögen är uppenbar, särskilt till jobbet som chef för medicinska specialiteter.
Jag vill ha en läkare där, men ingen har sökt. Jag har mina tentakler ute och flera reservplaner, säger Rolf Forsström.
Staffan Magnusson är chef för medicinkliniken, en stor del av den nye områdeschefens ansvar. Han har inte sökt jobbet.
Jag har fullt upp med min klinik. Det är för mycket administration i det nya jobbet. Alla medicinkliniker har det tungt, det kan vara anledningen att så få har sökt, säger han.
En kvinnlig röntgenläkare var nära att ta jobbet som chef för medicinsk diagnostik, bland annat röntgen, men hon ångrade sig.
På området paramedicin, bland annat sjukgymnastik, har Forsström en \"bra\" chefskandidat som ännu inte skrivit på papperen.
Två av de fem tjänsterna är redan tillsatta, som ST berättat: Margareta Rödén får jobbet som områdeschef för opererande specialiteter och Ingrid Ekenman blir chef för psykiatri och barnsjukvård.


Mer läsning

Annons