Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingets lönestrul främst mänskliga faktorns fel – börjar nu ordna upp sig

/
  • Det är främst personal inom vården i landstinget som har drabbats av problem med felaktiga löneutbetalningar. Det nya systemet är mindre tolerant för avvikelser, berättar Peter Edin, och det är viktigt att allt är korrekt ifyllt.

Problemen kring landstingets nya lönesystem börjar ordna upp sig.
– Heroma har nästan blivit ett skällsord, men det är bara ett system. Det är vi som använder det som ska fylla det med rätt uppgifter, säger Peter Edin på löneservice.

Annons

Det var i februari som landstinget gick över till det nya löne- och personalsystemet Heroma. Då hade man haft det tidigare systemet, Pabas, sedan 1986.

Det blev strul direkt, som ST tidigare har berättat om.

Flera yrkesgrupper har fått vänta på sina korrekta löner i månader, på grund av svårigheter att registrera avvikelser som jour, flex, ob och övertid.

Läs också: Tusentals inom vården har inte fått sin lön

Läs också: Fortsatta problem med lönerna i juli

– Jag har ingen siffra men det är väldigt många som har fått delar av sin lön eftersläpande. Det har framför allt drabbat yrkesgrupper inom vården, där de jobbar mycket jour och övertid, säger Peter Edin, chef på landstingsservice administration.

Problemen är inte systemets fel, enligt Peter Edin. Det är främst den mänskliga faktorn.

– Problemen har flera orsaker. Utbildningsinsatsen, hur folk tar informationen till sig, att alla är vana vid ett annat system och inte är insatta i hur det nya fungerar.

I början var det också strul med behörigheter, alla chefer kunde inte attestera.

Problemen har lett till hårt tryck på landstingets löneservice, som tvingades stänga av sin supporttelefon i april. Men nu börjar man komma i kapp.

– Läget har stabiliserats avsevärt. Vi har kommit i kapp med väldigt många ärenderegistreringar och det mesta med de eftersläpande lönerna är åtgärdat nu, säger Peter Edin.

Men mycket arbete återstår, berättar han. Det kan vara felaktiga scheman, semestersaldon och frågor kopplade till lönen. En hel del är dock problem som även uppstår under vad Peter Edin kallar normalläge.

– Fast i ett normalläge kräver rättningsarbetet inte så här mycket arbete. Men vi är ändå avsevärt mycket närmare ett normalläge nu än vi var för en månad sedan, säger han.

När når ni normalläge?

– Jag har träffat region Skåne, som är en av landets största regioner. De bytte system för ett par år sedan och de börjar komma på banan nu, med personal som förstår och accepterar systemet. Men jag kan inte ge något datum för när vi är på banan här.

Vad händer nu?

– Vi fortsätter att registrera ärenden och göra rättningar, inom några veckor öppnar vi upp vår supportfunktion och så ska vi se över rutiner och fortsätta med utbildning av chefer.

Mer läsning

Annons