Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets poliser ogillar kåranda

Så många som trettio procent av poliserna i Västernorrland upplever kårandan som obefintlig eller inte särskilt stark. Det är högsta siffran i landet. Av de som upplever att det finns en kåranda är det så många som 13 procent som ser den som något negativt.

Annons
Det stämmer nog, jag känner igen mig i dom siffrorna, säger Margareta Edén som sitter i styrelsen för Polisförbundet i Västernorrland. Hon jobbar som polisinspektör i Timrå men han också arbetat i Sundsvall.
Kåranda kan ju vara både på gott och ont, och det har varit en del snack om hur poliser ljuger och håller varann om ryggen men sådant har jag inte sett på nära håll här. Däremot kan det vara bra när man är med om särskilt jobbiga händelser, att kunna prata med varann. På senare år har vi fått mer hjälp av polisledningen just när det gäller sådan bearbetning.
Undersökningen om etik som gjorts på uppdrag av Polisförbundet visade också att polisen i vårt län tror att brottsoffer upplever polisens bemötande som mycket bra eller ganska bra. Ingen hade svarat att det var ganska dåligt eller dåligt.
Enligt brottsofferjourens Ingrid Wennberg kan det ligga mycket i det.
De jag träffar främst i Tingsrätten i Sundsvall har nog en bild av att polisen i Sundsvall är mycket bra i sitt bemötande. Några få råkar illa ut och då är det riktigt illa. Man kan alltid bli bättre.

Mer läsning

Annons