Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets turism vill ha 4,4 miljoner kr

Mitt Sverige Turism vill ha 4,4 miljoner från kommunerna och landstinget under 2006 som bas för sin verksamhet. Dessutom vill MST leda ett nytt tvåårigt EU-projekt för nya turistvinnande, bruna, informations-skyltar.

Annons
Av ägarna, kommunerna, får MST dels ett grundbidrag, dels betalt när man deltar i marknadsaktiviteter. Landstinget är den störste enskilda bidragsgivaren. Innevarande år har man bidragit med 2,32 miljoner kronor. Timrå har bidragit med 258 000 kronor, Sundsvall med 420 000 kr och Ånge med 254 000 kr.
Länsstyrelsen kan inte medverka i Mitt Sverige Turism öppet, men kan indirekt bidra genom att besluta om olika projektpengar, EU-medel och liknande.
Frågan om länsstyrelsens roll kommer att behandlas vid en konferens i Sollefteå i mitten på december. Ärendet kommer att leda till förändringar som ska träda i kraft under nästa år.
Om det visar sig omöjligt att driva verksamheten vidare ska avvecklingskostnaderna för Mitt Sverige Turism rymmas inom den beslutade budgetramen på 4,4 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons