Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan på kort svar

Annons
Ivar Millqvist på Rörvägen i Timrå har upprepade gånger klagat till kommunen på det sätt man plogar snön framför hans och grannarnas fastigheter. En tung snövall blir ofta liggande framför gårdsinfarten. Nu har Ivar fått ett knapphändigt svar från kommunens gatuavdelning, på ett brev han skrev i mitten av januari.
Snöröjning skall normalt påbörjas först efter det att snöfallet upphört. Vid längre pågående snöfall påbörjas röjningen vid blötsnö, för bostadsgator först efter 8-10 cm snöfall. Om det är kallsnö påbörjas snöröjning efter 20 cm. Vid snöröjning skottas befintliga gårdsinfarter ej upp. Isrivning genomföres med egen väghyvel. Vid isrivning tas isvall som uppstår vid gårdsinfarter bort.
Så lyder kommunens svar i sin helhet.
Ivar som är 85 år tycker att det är ett dåligt svar, eftersom han anser att det räcker att den som plogar vinklar om bladet en smula vid passage av infarterna.
Det är många av oss äldre som vill bo kvar hemma, men många orkar inte med den börda som en tjock vall med blötsnö innebär, säger Ivar som tycker att kommunens var är närmast nonchalant i all sin korthet.

Mer läsning

Annons