Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars-Erik ratade Härnösandsbesöket

/
  • Lars-Erik Thorslund bor i centrala Sundsvall. Han valde att tacka nej till läkarbesöket i Härnösand.
  • Med brevet från Härnösand kom också en beställning av ett helt batteri av prover som Lars-Erik Thorslund skulle be att få tagna på vårdcentralen innan. – Men kallelsen kom med så kort varsel att jag betvivlar att jag både skulle hinna få proverna tagna och svaren klara innan besöket, säger han.

Lars-Erik Thorslund är en av de Sundsvallsbor som kallats till medicinklinikens mottagning i Härnösand. – Det är åt helsike, säger han.

Annons
Lars-Erik Thorslund bor på Dalgatan i Sundsvalls centrum. Han blev förvånad när det damp ner ett brev från sjukhuset i Härnösand, dit han uppmanades att komma på läkarbesök.
Det här verkar ju helt snurrigt, säger han.
Lars-Erik fick en hjärtinfarkt 2004 och hade innan dess problem med hjärtrytmen under flera år. Han har gått på mottagningsbesök både hos läkare och hjärtsjuksköterska i Sundsvall. Efter hjärtinfarkten uppmanades han av sin sköterska att regelbundet be om att få EKG taget på vårdcentralen. Det gjorde han för några veckor sedan, och allt såg bra ut.
Trots detta kom kallelsen till Härnösand.
Där skulle jag också ta EKG, säger han.
För Lars-Erik var valet enkelt; antingen besökte han läkare i Sundsvall eller inte alls.
Jag är inte akut sjuk och tänker inte betala pengar för att köra till Härnösand, säger han.
Lars-Erik avbokade sitt besök.
Är man svårt sjuk och behöver komma till läkare snabbt är det naturligtvis jättebra att alternativet med Härnösand finns. Men jag ser ingen anledning att åka dit om det handlar om en kontroll. Det är ofattbart att personer från centrala Sundsvall ska behöva åka hela vägen till Härnösand för sådant.


Mer läsning

Annons