Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbilar i rad för rättvisa

/
  • En lång rad lastbilar fyllde motorvägen passerar Birsta i en gemensam manifestation för bättre villkor i transportbranschen.
  • En lång rad lastbilar fyllde motorvägen passerar Birsta i en gemensam manifestation för bättre villkor i transportbranschen.
  • Proteströrelsen

Motorvägen mellan Timrå och Sundsvall fylldes under lördagen av lastbilar. Kortegen var en del av proteströrelsen "Här stannar Sverige".

Annons

Brölande tutor och högljudda sirener hördes från de sjuttiotal lastbilar som samlats i en manifestation mot de saker som är fel i åkeribranschen.

– Vi vill få en så bra transportnäring som möjligt i Sverige, säger Anne-Marie Eriksson, en av arrangörerna. Alla chaufförer måste få kunna jobba på lika villkor.

Upprinnelsen till manifestationen var den dom i Sundsvalls Tingsrätt som friade en makedonsk lastbilschaufför som kört lastbil i Sverige. Han hade makedonskt lastbilskörkort men saknade andra tillstånd för att köra i Sverige.

– Man straffar ut den svenska transportnäringen genom att utnyttja ett system som inte är ok, förklarar Anne-Marie Eriksson. Det saknas resurser och kunskaper hos både polis och andra myndigheter.

Chauffören Margareta Andersson förklarar varför hon deltar i kortegen:

– Det är av solidaritet till åkarna och andra förare i branschen.

Läs även: Körde lastbil på E4 utan giltigt körkort

Mer läsning