Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låste in tioårig äppeltjuv

I går dömdes en man från Njurunda till dagsböter och skadestånd för att ha frihetsberövat en tioåring.
Samtidigt friades han från misstankar om att ha misshandlat pojken.

Annons
50 dagsböter á 400 kronor samt 6 100 kronor i skadestånd blev straffet för mannen från Njurunda som ledsnade på äppeltjuvar och gav sig i kast med att ta reda på två misstänkta pallares identiteter.
Det var i höstas som mannen fick syn på två pojkar på sin tomt och misstänkte att det var samma killar som dagen innan pallat äpplen och kastat äppelskruttar på hans fönsterrutor. Han bestämde sig för att ta reda på vilka de var och jagade tio- och fjortonåringen över sin tomt. Han fick tag på den yngsta pojken som föll in i en häck med brännässlor. Mannen tog med pojken in i huset för att fotografera honom, då han inte trodde på de namnuppgifter han fick. Medan han hämtade kameran låste mannen ytterdörrarna för att pojken inte skulle kunna smita.
Eftersom tioåringens uppgifter ändrats i de olika förhören och hans pappa uppgett att sonen inte sagt något om att han blivit knuffad direkt efter händelsen, friade tingsrätten mannen från åtalet om misshandel.
Tingsrätten ansåg dock att mannen utsatt pojken för en skrämmande upplevelse genom att låsa in honom mot sin vilja och dömde mannen för olaga frihetsberövande. Men tingsrätten tyckte att brottet skulle ses som mindre grovt eftersom pojken bara var inlåst en kort tid och syftet var att ta reda på tioåringens identitet.

Mer läsning

Annons