Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättare för sena krogar i Sundsvall

/

Det blir lättare för krogar i Sundsvall att hålla öppet till klockan tre på natten.… Nya riktlinjer lindrar kraven för att få alkoholtillstånd under den sista timmen.

Annons
En krog i stan, O´learys, har nyligen fått sitt tillstånd kortat från tre till två på natten. Detta utifrån dagens krav på långvarig skötsamhet på alla områden för att få tillstånd ända till tre.
Nu kommer nya riktlinjer i ett förslag från alkoholhandläggaren Bengt Allberg. Socialnämnden sa ja i går. Det nya är framförallt lindrade krav för att få permanent tillstånd för den allra senaste tiden på natten.
Tidigare har regeln varit att restauranger kan få förlängt tillstånd från två till tre på natten om företaget inte har några anmärkningar mot sig \"de senaste två åren\" enligt alkohollagen.
Nu halveras kravet på skötsamhet till \"det senaste året\".
Detta gäller även om restaurangen byter ägare. Tidigare har de nya ägarna måst visa upp
två år utan anmärkning för att få förlängd tid från två till tre.
Fortfarande är klockan ett den normala serveringstiden, särskilt vid tillfälliga alkoholtillstånd.
Men de nya riktlinjerna slår fast att Gatufesten är ett undantag från den regeln, en anpassning till den verklighet som gällt de senaste åren. Där kan senare tillstånd ges om miljökontor och polis säger ja.
Som ST berättat har ett 20 tal krogar i Sundsvall alkoholtillstånd till minst klockan två. Fyra av dem får servera till klockan tre på helger. Casino Cosmopol är ensamma om att ha tillstånd till klockan tre varje dag.

Mer läsning

Annons