Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilla Njurunda välrepresenterat i Norrlandsmästerskapen

/
  • Fem som deltar i Norrlandsmästerskapet i simning i Bollnäs. Från vänster: Robin Kvarnström, Daniel Näslund, Patrik Pettersson, Maria Eriksson, Mathilda Åström och tränaren Maria Öhman.

I går inleddes Norrlandsmästerskapen i simning i Bollnäs.
Som vanligt domineras tävlingen av Medelpad – och då framför allt storklubben Sundsvalls Simsällskap.
Men även lilla Njurunda är med.
Och klubben har medaljförhoppningar.

Annons
I går drog fem Njurundasimmare i väg till Bollnäs för att delta i Norrlandsmästerskapen. Tränaren Maria Öhman är nöjd med klubbens unga simmare.
För att vara så få simmare i gruppen 13 år har vi fått med många simmare till Bollnäs, säger Maria Öhman.
Tävlingarna har ingen ålderindelning vilken skärper konkurrensen. De fem simmarna från Njurunda får möta de 200 bästa simmarna från övriga Norrland.
Patrik Pettersson är en mycket duktig ryggsimmare och är rankad femma i Norrland bland trettonåringar, säger Maria Öhman.
Patrik kvalificerade sig smått sensationellt till USM i sommar och han har redan gjort så fina resultat så han blir en svår nöt att knäcka för de medtävlande.
Vi hoppas att tävlingarna i Bollnäs blir en framgång för oss och att fler kvalar in till sommarens ungdomsmästerskap i Stockholm, säger Maria Öhman.
Sundsvall är precis som vanligt välrepresenterat, och trots att superstjärnan Anna-Karin Kammerling är på VM i kortbana i Shanghai slåss klubben om segern i lagtävlingen.

Mer läsning

Annons