Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindrade straff för telefonkortsbedragare

Annons
De två män som i fjol vår dömdes till tre respektive två års fängelse av tingsrätten för att ha stulit tusentals telefonkort på Teliasonera och sålt svart fick i går sina domar sänkta av hovrätten. Straffen blev i stället på två år och åtta månader respektive ett år och åtta månader.
Dessutom sänkte hovrätten skadeståndet till Teliasonera som de båda skulle betala tillsammans från 3,75 miljoner kronor till 1 185 500. Anledningen var uppgifter från männen om att Telia rabatterar korten och inte tar ut fulla priset av återförsäljarna, en uppgift som inte verifierats på annat sätt men rätten ändå tog till sig. Vidare avräknades en del av korten för att de aldrig kom ut på marknaden.
Den brottsliga verksamheten bedömdes av åklagaren ha pågått från februari 2001 till april 2002 och organiserades av en man som var anställd på Telia och hade till uppgift att motta reklamerade och returnerade refill-kort och sända ut nya till återförsäljarna. Den 63-årige anställde dömdes till det längre straffet för grovt bedrägeri. Hans 37-årige kumpan fälldes för häleri eftersom han organiserat den svarta försäljningen.

Mer läsning

Annons