Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Liten del jag offrar"

/
  • Dorion Chang äger Salong Barock på Storgatan i Sundsvall, men den 17 november klipper hon tillsammans med sin kollega Benjamin, behövande på Slink In helt gratis.
  • Bengt Persson, Slink In är glad åt initiativet.

Dorion Chang är en av hittills sju frisörer som ska klippa hemlösa och behövande gratis på Slink in. Efter ett upprop på Facebook bestämde hon sig för att ställa upp.

Annons

– Jag tycker det känns bra att kunna ge tillbaka till samhället, speciellt på ett sätt där man får se människorna man hjälper och får tacksamhet på en gång direkt, säger Dorion Chang.

Till vardags driver hon en frisörsalong på Storgatan i Sundsvall. Det var efter ett upprop Facebook som Dorion Chang bestämde sig.

– Jag tyckte att det verkade som en bra idé och mejlade personen som kommit med den. Och det var bara på en gång självklart, säger hon.

De frisörer som tackat ja ska ta ledigt eller arbetar utan ersättning måndagen 17 november, allt för att för ge mindre bemedlade omsorg och en ny frisyr.

– Ja, jag tycker att det är en väldigt liten del jag offrar mot samhället och jag tycker det är en självklarhet att hjälpa människor, speciellt på ett sätt jag kan, via mitt yrke.

Själva klippningen ska ske på Slink in som bedriver daglig verksamhet för behövande. Föreståndaren Bengt Persson tycker att initiativet är trevligt och viktigt.

– Det är inte ofta de här männen och kvinnorna går till frisören. Det kan bli en trivsam dag och ska bli jättekul, säger han och berättar att ett tiotal personer redan anmält sitt intresse.

Det här sättet att hjälpa behövande är relativt nytt i Sverige och Sundsvall, tror Dorion Chang, och hon hoppas samtidigt att klippningarna fortsätter.

– Det här borde ha gjorts för länge sen. Man ska ju känna sig fin inifrån och ut och kan jag bidra med den yttre delen så är jag oerhört tacksam att jag fått hjälpa dem på något sätt, säger hon och fortsätter:

– Jag kan tänka mig att de inte varit hos frisören på ett bra tag, så jag vill hjälpa dem så gott jag kan. Jag vill bara ha kul och ha en mysig stund med dem helt enkelt, säger Dorion Chang.

Mer läsning