Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livet i svart och vitt

/
 • Anna har piffat till barnmöblerna i lekrummet med hjälp av en kul tapet.
 • Anna Sjölinder gillar siffror och bokstäver i inredningen. Husnumret har hon gjort själv.
 • Ett armeringsjärn dekorerat med girlanger, skyltar och bokstäver blir en spännande del av köket.
 • Barnens lekstuga har piffats till med skyltar och bokstäver.
 • Anna och Fredrik har haft sitt sovrum på fyra olika ställen i huset. Nu ligger det i anslutning till tvillingarnas sovrum.
 • Love och Hugos lekrum är färgglatt och Anna har fixat och gjort om flera av barnens leksaker. Hon har sytt ett lektält, fixat dockskåpet och målat om och piffat till rutschkanan.
 • Hugo och Chippo har en lugn stund i tältet som mamma Anna Sjölinder har tillverkat själv.
 • Pom-poms och hemgjorda girlanger gör barnrummet ännu gladare.
 • Anna har många kreativa idéer och en av dem gav en tråkig gammal lampa ett nytt utseende. Den passar perfekt in i barnens sovrum.
 • Love och Hugo föddes tolv veckor för tidigt. Deras små fotavtryck vilar tryggt på en tavellist och minner om deras tuffa start i livet.
 • Familjen har renoverat det stor öppna köket. Där får hela familjen plats, katten Chippo också.

Kliv in i ett hem i svart och vitt som ändå känns varmt och ombonat.
Familjen Sjölinder vet precis hur skört livet kan vara – och att ingenting egentligen är varken svart eller vitt.

Annons

Anna och Fredrik Sjölinder har fyra barn. William, 12 år, Jonathan, 9 år och tvillingarna Hugo och Love som nyss har fyllt 3 år.

Men att tvillingarna ens skulle fylla tre år har aldrig varit en självklarhet. De föddes under stor dramatik i vecka 28 och fick vistas på sjukhuset i sex månader. 21 veckor in i graviditeten visste de inte om Love skulle överleva. Hugo, som var starkast i magen, blev mest sjuk utanför och fick genomgå fem operationer. Båda tvillingarna var tillväxthämmade och familjen levde länge med osäkerhet och förtvivlan.

I dag är Love och Hugo två pigga och glada treåringar med mycket bus i kroppen och lyckan var stor när familjen fick komma hem – med två bebisar.

– Det har aldrig varit så skönt att komma hem som när vi fick komma hem efter ett halvår på sjukhuset. Ingenting annat spelade någon roll, bara vi var hemma, säger Anna.

Hugo och Love gillar sitt lekrum där de åker rutschkana, grillar på sin leksaksgrill eller myser i tältet som Anna har sytt. Vardagen med fyra barn blir ibland intensiv, och då hittar Anna energi i sitt pysslande.

– Ibland när det blir för mycket måste jag göra något kreativt. Att pyssla och fixa med inredning är total avkoppling för mig, säger Anna.

Anna tycker om att förändra och blir snabbt less på saker. De har bytt tapeter flera gånger och Anna och Fredrik har haft sitt sovrum på fyra ställen i huset. Nu ligger det på övervåningen intill tvillingarnas sovrum. Love och Hugo delar ett sovrum och ett lekrum. Dessutom ligger det rymliga vardagsrummet i anslutning till det öppna köket. De äldre barnen huserar på nedervåningen.

Svart och vitt, siffror och bokstäver och stilrent och grafiskt är det som gäller hemma hos familjen Sjölinder men så har det inte alltid varit.

– Det har liksom vuxit fram och kommit med tiden. Jag inspireras mycket från sociala medier, bloggar och Instagram.

Anna köper mycket grejer på nätet, loppis och köp- och säljsidor på Facebook. Grejerna får ofta en omgång med sprayflaskan och då i just svart eller vitt. Saker som hon ledsnat på säljer hon sedan vidare och oftast får hon tillbaka pengarna.

– Här finns inga dyra märkesgrejer, det är inte det jag gillar.

När idéerna kommer jobbar Anna snabbt för att få ett resultat. Som med armeringsjärnet som nyligen fick en plats i köket. Dekorerat med prints, girlanger och skyltar skapar det ett spännande blickfång. Anna syr också vimplar och girlanger som hon stansar och sedan syr fast. De hänger lite här och var i huset.

– Det är många på Instagram som frågar mig hur jag hinner med, men det gör jag ju inte, jag pysslar i stället. Och det som syns på en bild visar ju inte hur det ser ut bakom mig, säger Anna och ler.

Anna finns på Instagram under namnet @mammatill4pojkar

Mer läsning