Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusning för Sundsvall

/

Bättre belysning i centrala stan och en förtida upprustning av vägarna i Johannedal är satsningar som fastighetsnämnden ska ta beslut om i dag.

Annons
När det gäller Johannedal så är det medel ur nästa års investeringsbudget som föreslås tas i bruk redan i år för upprustning av Torsdags-, Fredags- och Lördagsvägen. En satsning på sammanlagt 5,2 miljoner kronor. I det ingår också upprustning av Bodvägen.
Dessutom ska gång- och cykelvägar åtgärdas med 800 000 kronor kring Bäckebovägen, Gärde och Jungmansvägen. Bygatan-Viktorsvägen ska få en ny gång- och cykelväg som ersättning för en trappa. Även övergångsstället vid Vikingens förskola är noterat på förbättringslistan.
För förbättring av belysningen i centrum föreslås satsningar på drygt 1,2 miljoner kronor, pengar som är avsatta i årets budget. Den största delen av summan ska gå till stolp- och armaturbyten längs Esplanaden och påbörjande av etapp 2 i Stenstan, nästan en miljon kronor. Resten är avsett för utbyte av dåliga stolpar och mindre reparationer.

Mer läsning

Annons