Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljustadalen-eleverna välkomna till Vibackeskolan

/

Ledningen för Vibackeskolan välkomnar förslaget att stänga högstadiet på Ljustadalens skola och flytta eleverna till Vibackeskolan.
– Det är ett bra förslag, säger Ingrid Wallin, rektor för högstadiet på Vibackeskolan.

Annons

I tisdagens ST gick rektorerna för Ljustadalen ut med förslaget att flytta högstadiet till Vibackeskolan. Då skulle de omfattande besparingarna kunna genomföras, menade de. Det är en bra idé, tycker Ingrid Wallin, rektor för 7-9 på Vibackeskolan.

– Ljustadalen har ett för litet högstadie; det är 85 elever idag och nästa år räknar man med att det blir runt 60 stycken. Det är inte pedagogiskt försvarbart - eller ekonomiskt - att ha ett så litet högstadium.

Ingrid Wallin räknar med att de elever som kommer till Vibackeskolan kan få plats i nuvarande klasser På Ljustadalen finns också en särskola. Den kan inte lika enkelt flyttas till Vibackeskolan. För särskolans del måste en vidare och bredare diskussion till.

– Särskolan är till viss del integrerad med övriga högstadiet. Men den skulle kunna flyttas till någon annan skola i Sundsvall där det redan finns särskola.

Sen tillkommer skolskjutsen, då man inte kan låta eleverna ta sig över bron själva, men det ser hon som ett mindre problem i sammanhanget.

Ingrid Wallin ser också en möjlighet för Ljustadalen att renodla låg- och mellanstadieverksamheten (F-6) genom att flytta F-6 från Gångvikens skola till Ljustadalen.

– Men det finns inget förslag till det ännu, det måste till en politisk vända först.

Mer läsning

Annons