Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löften på väg att uppfyllas efter #kandulova

/

Det lovades en hel del av partierna inför valet i fjol under #kandulova.
Och politikerna fortsätter att kämpa för frågorna – även under mellanvalsperioden.
En del löften håller redan efter ett år på att bli verklighet.

Annons

Socialdemokraterna tog makten tillsammans med Centerpartiet och Vänsterpartiet. De två mindre i koalitionen har fått bra gehör för sina frågor, både vad gäller billigare kollektivresor för unga och ekologisk mat.

Kommunalrådet Peder Björk (S) tycker dock att det är för tidigt att nio månader efter maktskiftet göra någon utvärdering.

– Det tar tid att genomföra saker och det behövs mer än några månader för att kunna utvärdera helheten.

Det parti som lovade mest var Sverigedemokraterna. Men eftersom inget annat parti vill samarbeta får de inget gehör för det stora batteriet löften. De lovade bland annat att ta bort broavgiften, behålla gamla E4 dubbelfilig, installera övervakningskameror vid Navet och motverka en kommunsammanslagning med Timrå bland annat.

I dag säger Johnny Skalin (SD) att det är viktigt att driva frågor även om ingen annan delar visionerna, annars kommer sådant aldrig upp på dagordningen.

För oppositionen i övrigt så har framgångarna varit få, det har motionerats om hjärtefrågor i kommunfullmäktige, som hyrcyklar, bussfiler, maxtak på förskolor men de motionerna har inte fått bifall.

Mer läsning

Annons