Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönsam vårdcentral i länet på väg att säljas

/
  • Markus Kallioinen, primärvårdsdirektör i landstinget Västernorrland, känner till planerna på att en vårdcentral i länet är på väg att säljas, men han vet inte vilken det handlar om.

En lönsam vårcentral i Västernorrland är till salu.
Men uppgifterna är sekretessbelagda om vilken vårdcentral det handlar om.

Annons

– Jag har hört sedan en längre tid att en vårdcentral är till försäljning. Jag har försökt att luska i det, men inte fått reda på något. Jag har ingen aning om vilken vårdcentral det är, säger Markus Kallioinen, primärvårdsdirektör i Landstinget Västernorrland.

Svensk FöretagsFörmedling i Sundsvall har hand om objektet som beskrivs som ett "etablerat, välskött och mycket lönsamt vårdföretag". Enligt bolagsplatsen.se uppgår omsättningen till 20–50 miljoner kronor och antalet anställda till cirka 30 personer.

– Det har ju sålts vårdcentraler tidigare när till exempel Söråkers vårdcentral såldes till Neron och sedan såldes till Premicare, så det är inte helt ovanligt. Men jag har aldrig varit med om att en vårdcentral varit ute på annons, säger Kallionen.

På Njurunda vårdcentral som enligt allabolag.se en omsättning på 44,4 Mkr och 33 anställda, förnekar man att en försäljning är på gång.

– Nej, vi har inte tagit något beslut om att sälja. Däremot kan jag säga att alla funderar på sina verksamheter. När delar av vår verksamhet (läs hemsjukvården) gick över till kommunen så påverkar det vår ekonomi, säger Lis-Britt Engberg, vd vid Njurunda vårdcentral.

Så du är inte förvånad över planerna på försäljning?

– Nej, jag är inte ett dugg förvånad eftersom våra förutsättningar har förändrats, säger Engberg.

Eva Jaktlund verksamhetschef vid Sidsjö vårdcentral, känner till ryktena och är inte heller hon förvånad.

– De har ändrat parametrarna ganska ordentligt för ersättningarna till primärvården. Och primärvården har ingen självklar plats i landstingets organisation vid kansliet. Man har ändrat både uppdraget och ersättningen så att det är svårare att få det att gå runt, säger Jaktlund.

Mer läsning

Annons