Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lucia spred ljus och glädje

/

Med ljuset i centrum för tal och sång kröntes Caroline Dahlqvist till Medelpads lucia 2005 i går kväll. Ljuset fanns också att möta i varje besökares blick och tillsammans med sångerna och musiken fanns magiska ögonblick att fånga.

Annons
Tätt följd av sina tärnor skred hon in i den mer än fullsatta Gustav Adolf kyrkan strax efter klockan sex på kvällen. Tillsammans med Mixkören skänkte de trevlig stämning och lugn till julstressade besökare. Traditionella sånger och psalmer som Hosianna och Härlig är jorden fanns blandade med nyare julmusik.
Sångsolister var Hanna Sandström och Thomas Lindström, Hans Reinikka spelade trumpet och Otto Ratz orgel, dirigent var Rigmor Berglund.
I den absolut fullsatta byggnaden blev en del av besökarna stående längst bak i kyrkan. Några av barnen var kloka nog att sätta sig i mittgången för att få en möjlighet att se och ta del av luciafirandet.
Efter ceremonierna kring kröningen följde ytterligare sång av lucian, tärnorna och Mixkören innan tåget vandrade ut till luciasången. En lucia är krönt och ett år återstår innan det åter igen är dags för en ny lucia att komma med ljus i hår för att sprida lite ljus och glädje till oss frusna nordbor.

Mer läsning

Annons