Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luciatåg som nollningsprojekt

/
  • Texterna var inte desamma som i ett traditionellt Luciatåg, men nykomlingarna på WSP i Sundsvall bjöd på många skratt i publiken.

Kamratuppfostran kallade avdelningschefen det. Ett tillfälle att visa upp sig sa en nyanställd. Synen på företaget WSP:s traditionsenliga Luciatåg, där endast de nyanställda sjunger för veteranerna, var delvis delad.

Annons

"Se här anländer eliten, vi står för den tunga biten. Provar, mäter, steget före. Vi är värd vartenda öre". Så löd en del av Staffansvisan när WSP:s 23 nyanställda sjöng i Luciatåget på företaget WSP i Sundsvall, under fredagsmorgonen.

WSP är ett analys- och teknikkonsultföretag med över 500 kontor i 39 länder, däribland i Sverige i Sundsvall. Sedan årsskiftet har företaget haft stor tillväxt, vilket betydde att årets Luciatåg bestod av många nya medarbetare.

– Det är en tradition på företaget att alla som tillkommit under året ska ställa upp i ett Luciatåg. Jag ser det inte som förnedring, utan mer som ett tillfälle att inviga de nyanställda och skapa sammanhållning. En sorts kamratuppfostran som vi har här, säger Henrik Jönsson, avdelningschef på WSP.

"Samlar komptid tills vi spyr", var en annan text som tåget framförde.

– Jag och en kollega hittade på nya texter som skulle vara lite skämtsamma och anknyta till verksamheten, säger Emelie Sellin, ny på företaget.

Tågets Lucia skred fram med en blinkande saftblandare på huvudet.

– Vi brukar använda en sådan för att vi ska synas när vi är ute och mäter. Det kändes som en kul grej, säger Pontus Kjellin.

Mer läsning