Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lucksta förskolor prisades

/

Det jublades högt när Lucksta förskolor på tisdagen fick motta utmärkelsen Bättre Skola 2014.
– Jag är jätteglad och väldigt stolt över mina otroligt skickliga pedagoger som gjort det här möjligt, säger Ann-Catrin Bjurestam, skolområdeschef i Matfors och Stöde.

Annons

På tisdagen började den två dagar långa konferensen Bättre skola, systematiskt kvalitetsarbete i förskola och skola, i Sundsvall.

Konferensen inleddes med en ceremoni där SIQ (Institutet för kvalitetsutveckling) delade ut kvalitetsutmärkelsen Bättre skola.

Av de fem förskolor/skolor i landet som var nominerade kom två från Sundsvall: Lucksta förskolor, som i fjol fick ett så kallat erkännande från SIQ, och Heliås Lärcentrum.

Det visade sig att Lucksta förskolor dragit det längsta strået, och Ann-Catrin Bjurestam fick under stående ovationer från åhörarna, ta emot priset av Helen Öberg, utbildningsministerns statssekreterare.

– Jag tackar mina fantastiska pedagoger, och deras outtröttliga vilja att hela tiden bli bättre. De har ett otroligt engagemang och får barnens ögon att glittra av glädje och lust över att lära sig saker, sade Ann-Catrin Bjurestam, märkbart rörd.

Flera av medarbetarna var på plats i konferenslokalen på Södra berget, och många av dem hade tårar i ögonen efter skolområdeschefens tal.

– Det känns fantastiskt att vi fått den här utmärkelsen. Vår filosofi är att alla barn ska behandlas olika, utifrån sina egna individuella behov, och att alla ska känna sig välkomna när de besöker Lucksta förskolor, säger Kerstin Elfving, en av pedagogerna på Lucksta förskolor.

Skoldirektör Tommy Nilsson var mycket nöjd med utmärkelsen.

– Det här är ett stort steg i riktning mot att Sundsvall ska ha Sveriges bästa skola 2021, säger han.

Mer läsning