Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurad på larm - bara räkningen kom

Efter hjärtinfarkten skulle 75-åriga Ingrid hem. Men eftersom inga anhöriga bor i närheten var ett trygghetslarm nödvändigt så hjärtkliniken beställde ett från kommunen. Men det enda som kom var en räkning efter två månader. Inget larm.

Annons
Ingrid lever ensammen. Hennes lägenhet har trösklar och andra besvärligheter som inte var så lätta att hantera när hon kom raglande hem med rullatorn efter sjukhusvistelsen. Men trygghetslarmet skulle ändå ge henne en chans att få kontakt om något inträffade.
Tålmodigt väntade Ingrid på att larmet, som var beställt första veckan i mars, skulle komma. Till hennes förvåning hände ingenting förrän det i stället kom en räkning i början på maj på 400 kronor för två månaders trygghetslarm.
Då började Ingrid att ringa. Och hon är en systematisk kvinna som noterat samtliga tillfällen hon varit i kontakt med kommunen i ärendet. Efter flera samtal fick hon i alla fall larmet installerat, den 17 maj, drygt två månader efter sjukhusets beställning.
I samma veva fick hon också löfte att den ansvariga för hemtjänsten i området skulle se till att den gamla räkningen försvann. Trots det tidigare misstaget trodde Ingrid att allt nu var avklarat. Men så i torsdags damp det ner en påminnelse från kommunen om den obetalda räkningen.
Hur i helvete får de behandla oss gamla. Jag är en ilsken kärring, men jag är klar i huvudet och använder helst mina pengar till det jag själv vill ha. Inte för att betala för något som jag inte fått. Jag har köpt böcker nu för tio kronor styck på biblioteket och varit på Tidsspegelns rea och försett mig, någon räkning till kommunen betalar jag inte.
Det är starka ord från den gamla flickskoleeleven men hon tycker det är otroligt hur hon blivit behandlad. Så nu har hon börjat ringa till kommunen igen. Och fått löfte igen om att räkningen ska annuleras. Men nu är hon mera misstrogen till löften från kommunen.
ST har försökt nå ansvariga på kommunen men lyckades inte nå någon under gårdagen.

Mer läsning

Annons