Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lycka är att slå rekord

Annons

Redan i torsdags hade drygt 7 000 anmält sig, i går talade mycket för att runt 10 000 personer – kanske fler! – kommer att vandra över bron i eftermiddag. I ett Luciatåg, som med all säkerhet kommer att ta plats i Guinness rekordbok som världens längsta ...

Hysteri?

Nej, bara kul, tycker jag. Så kul och spännande att till och med jag har lovat att gå in och jobba extra, för att ni läsare och tittare ska kunna få en så bra upplevelse som möjligt av det som kallas rekordförsök, men som alltså redan nu är ett säkrat rekord. Vi kommer nämligen att sända live-tv på ST.nu, så ni som är med kan kolla in hur det ser ut från en annan vinkel. Samtidigt som alla som av olika anledningar inte kan slå följe med oss andra, men som vill få närvarokänsla, kan hänga med. Bra, va?

Jo, jag märker själv att jag går i gång på ett sätt som jag inte trott skulle vara möjligt.

Inte när det handlar om en bro, som jag egentligen hade tänkt spara att ta mig upp på tills dess att trafiken släpps på ...

Broloppet var inget för mig. Inte heller har jag funderat så mycket på de utsiktsplatser som funnits och kittlat en och annan sundsvallare under byggets gång. Och när kollegor med glädje gjort jobb på och om bron har jag gladeligen "legat lågt" och på avstånd betraktat det hela med en slags mättnadskänsla.

Broeländet har ju sinkat mig som Njurundabo, snart sagt varenda dag i ett par års tid.

Och så är jag höjdrädd.

Framför allt är jag höjdrädd.

Men den 13 december är nu en gång för alla ett speciellt datum för oss traditionalister.

Lucia, ljus, facklor, tärnor. Förmodligen kommer även en och annan tomteluva att skymta i vimlet på färden över fjärden, mellan Skönsberg och södra brofästet. Och stjärngossar och pepparkaksgubbar- och gummor.

Det lackar mot jul nu och efter att ha sett min kollega Mårten Englins fina och stämningsfulla bild över bron och omgivningarna i kvällningen för någon vecka sedan känns det ännu viktigare att vara med den här gången. För gissa om detta superlånga lussetåg kommer att exponeras.

10 000 selfies räcker nog inte på långa vägar och #luciarekord ger förutsättningar för rekordnoteringar bokstavligt och bildligt talat, där också!

Mer läsning

Annons