Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M-politikern: "Lägg ner Sollefteå sjukhus"

/
  • Elin Nilsson (M) är kommunpolitiker i Sundsvall och tidigare landstingspolitiker.
  • Sollefteå sjukhus har varit hotat till och från genom åren och frågan aktualiserades igen vid landstingets pressträff.

Efter landstingsledningen utspel – nu kräver Elin Nilsson (M) i Sundsvall att Sollefteå sjukhus läggs ner.

Annons

Landstinget Västernorrland befinner sig i kris med en av landets sämsta ekonomier.

Under onsdagen kallade den politiska ledningen till pressträff där man presenterade "krafttag" för att komma tillrätta med situationen.

Elisabet Strömqvist (S), landstingsråd, berättade om fem framtida "färdriktningar" som ska styra ekonomin på banan igen.

Men utspelet väckte skarp kritik, både för att vara innehållslöst och för att oppositionen utestängdes från processen.

Nu kräver Elin Nilsson (M), kommunpolitiker i Sundsvall och tidigare landstingspolitiker, att en av lösningarna ska bli att lägga ner Sollefteå sjukhus.

"Landstinget är ett sjunkande Titanic där inga kvinnor, barn eller män kan räddas med en så handlingsförlamad politisk ledning", skriver hon i ett pressmeddelande.

Elin Nilsson anklagar den politiska ledningen för att inte ta situationen på allvar efter att ha kallat till en presskonferens och sagt "absolut ingenting".

"Det finns bara en lösning för att rädda ekonomin och det är att en gång för alla lägga ner Sollefteå sjukhus", skriver hon.

Elin Nilsson vänder sig också till det egna partiet och menar att sjukhuset borde ha lagts ner redan när Moderaterna satt i landstingsledningen.

"Vi borde ha lagt ner Sollefteå sjukhus när vi hade chansen under förra mandatperioden", skriver hon.

Mer läsning

Annons