Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Made In Medelpad blir större

/
  • Made In Medelpad öppnar i nya lokaler i korsningen Bankgatan/Trädgårsdgatan. Ulla Lahti, Vicci Andersson Sjöbom och Anna-Karin Hulling är delägare och utställare.
  • Made In Medelpad öppnar i nya lokaler. Ulla Lahti, Vicci Andersson Sjöbom och Anna-Karin Hulling är delägare och utställare.

Ny lokal, större yta och fler utställare.
När Made i Medelpad flyttar sin affär i helgen får designintresserade i Sundsvall ett nytt besöksmål i Stenstan.

Annons

I helgen öppnar Made In Medelpad sin nya lokal i Sundsvalls stenstad. Här kommer designintresserade få stilla sitt lystmäte på lokalproducerat konstverk av olika slag.

De åtta ägarna och inbjudna konsthantverkare från närområdet fyller butiken med spännande verk och varor.

– Det är unika varor som är tillverkade i Medelpad, berättar Vicci Andersson Sjöbom, en av konsthantverkarna.

I dryga två år har Made In Medelpad haft en butik i samma lokaler som Affären, och när den las ner startade jakten på ny affärsyta.

– Det var inte så lätt att hitta. Man pratar mycket om butiksdöden i Sundsvalls centrum men det finns inte så många lagom stora lokaler att hyra. Många är för stora, eller alldeles för små. Men vi hade tur och nu är vi här, säger Vicci Andersson Sjöbom.

Det är ett varierat utbud som erbjuds i de nyinredda lokalerna. Ulla Lahti plockar upp egentillverkad rabarbersaft som ska säljas på öppningsdagen. Och vid disken plockar Anna-Karin Hulling med sina silversmycken. Textil, keramik och olika tryck fyller hyllorna.

Det är inte bara mat som bör handlas lokalt, även design och konsthantverk bör handlas från och i närområdet menar tjejerna i butiken.

– Vi har fått mycket stöd från kollegor i branschen, andra affärsinnehavare och inte minst kunder som tycker att det är viktigt att våga satsa lokalt. Att Stenstan lever och att vi kan visa upp allt bra som finns i Sundsvall och Medelpad.

Mer läsning