Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magert svar till teater Västernorrland

Teater Västernorrland i Sundsvall har vädjat om besked.
När ska kommunen göra något åt våra lokaler?
Politikernas svar är mycket magert.

Annons
Teaterns styrelse vill ha besked efter det dramatiska skrotandet av planerna på ett scenhus. Inom kort väntas dessutom arbetsmiljöverket ta ställning till teater Västernorrlands dåliga lokaler.
Men teatern får inte mycket hjälp av kommunen.
Politikernas svar i veckan är på en knapp A4-sida. Kommunalrådet Ewa Back har sitt namn under skrivelsen, som är författad av kulturchefen Birgitta Gillgren. Den upprepar några allmänna slutsatser:
* Teaterverksamheten i Sundsvall bör samlas.
* Det är principiellt fel att investera i hyrda lokaler.
* Det blir inget beslut förrän man vet om det går att bygga på den förorenade teatertomten.
I ett snårigt tillägg föreslår Back en utredning av hur teaterns behov ska lösas på lång sikt, inräknat lokaler för ett blivande scenkonstbolag.
Mer innehåller inte skrivelsen.
Ewa Back kan inte säga någonting om när teatern kan hoppas på förbättringar.
Vi är brända av att det dyker upp saker i sena skeden. Vi måste först få veta om det överhuvudtaget går att bygga på tomten. Om det går så vet vi redan en hel del om hur det ska se ut. Kan vi inte bygga nytt, så kommer det att ta lång tid, säger hon.
Teaterchefen Tomas Melander har inte läst politikernas svar. Men han anser att vissa besked är tydliga och bra.
Att samla allt under ett tak och inte investera i hyrda lokaler på annat håll är vad vi velat hela tiden. Det som fattas i svaret är när det ska göras och hur det ska gå till, säger han.Solklart (citat ur teaterskrivelsen):
"Därutöver föreslås finansutskottet föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att besluta att uppdra åt fastighetsnämnden och kultur-och fritidsnämnden att utreda en långsiktig lösning för teaterverksamhetens lokaler".

Mer läsning

Annons