Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmölangare central i ecstasyhärvan

Särskilda spaningsgruppens tillslag på Obs-parkeringen blev starten på en stor ecstasy-härva.
I dag kan en 21-årig Malmöbo häktas för omfattande ecstasyleveranser till ungdomar i Sundsvall, Norrköping och Umeå.

Annons
Det var i onsdags som spaningsgruppen grep en 18-åring och en 17-åring på Obs-parkeringen.
I förhör erkände de att de köpt 80 ecstasytabletter av en person i Malmö. I fredags häktades 18-åringen, medan 17-åringen slapp sitta inlåst på grund av sin låga ålder. Förutom tabletterna beslagtog polisen en kundlista med ett tiotal Sundsvallsungdomars namn.
I fredags greps en 21-årig Malmöbo som tros ha sålt knarket. Polisen hittade kokain i lägenheten, och dessutom information som visade att han sålt ecstasy även till en 24-åring i Umeå och en 18-åring i Norrköping.
Alla tre är nu anhållna i Sundsvall. I dag ställs de inför häktningsdomaren. Malmöbon och Norrköpingsbon misstänks för grova narkotikabrott.
Malmöbon har varken erkänt eller förnekat brott i förhören.
Han vägrar uttala sig, berättar Göran Kvist.
Men resultatet av spaningsgruppens tillslag kanske inte slutar där. Flera av de misstänktas datorer finns i beslag, och åklagaren hoppas kunna binda Malmöbon till ytterligare knarkaffärer med ungdomar runt om i landet.
När det handlar om droger som sprids bland ungdomar har jag inte som målsättning att sätta stopp för utredningen i första taget. Till att börja med har jag ju en försäjlningslista med ett tiotal personer här i Sundsvall. Självklart kommer de alla att förhöras, säger Göran Kvist.

Mer läsning

Annons