Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för kränkningar – slog fru och dotter med läderbälte

/

En man misstänks för upprepad misshandel mot sin fru och tonårsdotter.
Vid flera tillfällen ska han ha slagit dem med läderbälte.
Han har även hotat bränna ner deras bostad, enligt åtalet.

Annons

Hustrun har sagt till polisen att mannen, som är i 40-årsåldern, har slagit henne i 15 år. Dottern har uppgett att pappa har slagit mamma så länge hon kan minnas, för egen del började misshandeln och kränkningarna i tidig ålder.

En kväll i slutet av juni misstänks mannen för våld mot dem båda och grannar till familjen larmade då polisen, som grep honom.

Kvinnan har vittnat om hårda slag som ekade i huvudet och gjorde henne yr.

Mannen ska även ha slagit henne och dottern med ett bälte och en datorladdare, och hotat att döda dem genom att bränna ner huset.

Tidigare samma kväll hade pappan slagit tonåringen på huvudet och slagit henne med ett par hörlurar tills de gick sönder.

Flickan har uppgett att hon i flera år har blivit misshandlad med slag mot huvudet, hårdragningar och strypgrepp. Läderbältet har 40-åringen använt för våld vid flera tillfällen, enligt förundersökningen.

Han häktades av tingsrätten i slutet av juni och åtalas nu misstänkt för grov fridskränkning och grov kvinnofridskränkning.

Han har varken erkänt eller förnekat brott. Innan gripandet hade det varit ett familjebråk och det var aldrig meningen att slå, har han sagt till polisen.

I förhören har den misstänkte medgett visst våld, han har till exempel kunnat vifta mot dotterns huvud och slagit med bälte en gång på skämt.

Brottstiden i stämningsansökan sträcker sig över det senaste halvåret och de drabbade har inledningsvis sagt att mannen slår dem flera gånger i veckan och har nära till ilska. Vid ett senare förhör med kvinnan har hon uppgett att hon inte längre vill medverka i utredningen.

Hon tror att hon och maken kan komma överens om de kommer hem tillsammans och att han inte ska slå henne mer.

Mer läsning

Annons