Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för våldtäkt

/
  • En man i 35-årsåldern misstänks ha våldtagit en kvinna i Sundsvall. Personerna på bilden har inget samband med texten.

Kvinnan vaknade i soffan med neddragna jeans och trosor.
En man i 35-årsåldern åtalas nu misstänkt för våldtäkt.

Annons

Kvinnan ska ha våldtagits under natten mot måndagen den 22 december, enligt åtalet.

Kvällen innan festade hon i en lägenhet i Sundsvall med två vänner och den misstänkte mannen.

Hon har sagt i polisförhör att det sista hon minns är att hon halvsover i soffan – nästa gång hon vaknar ligger mannen ovanpå henne.

Hon har uppgett att hennes sport-bh var uppdragen, trosorna snurrade och jeansen neddragna till låren. När hon förstod vad som hände sparkade hon mot mannen och tryckte bort honom.

35-åringen anhölls dagen före julafton och häktades på juldagen. Han förnekar våldtäkt och har sagt att ingenting hände mellan honom och kvinnan. Eftersom han inte rörde henne finns inget att berätta, har han sagt till polisen.

Enligt vittnen har mannen själv berättat att han haft fingrarna i kvinnans underliv och slickat henne, och att han försökte ha samlag med kvinnan men inte lyckades genomföra det.

Mannen har utnyttjat att kvinnan befann sig i en särskilt utsatt situation eftersom hon var påverkad och trött, enligt åtalet.

Åklagaren bedömer att han har genomfört ett vaginalt samlag samt fört in sina fingrar i kvinnans underliv och slickat henne i slidan. Det bedöms utgöra sexuella handlingar som är jämförliga med samlag.

35-åringen åtalas också för olovlig körning vid två tillfällen, samt för fyra fall av internetbedrägeri.

Mer läsning

Annons