Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man livshotande brännskadad vid garagebrand

/

En 29-årig man fick livshotande brännskador vid en kraftig garagebrand i Matfors i går eftermiddag. Mannen fördes med ambulans till Sundsvalls sjukhus men flögs under gårdagskvällen till Uppsala.

Annons
Klockan tre i går eftermiddag fick räddningstjänsten larm om att det brann i ett garage på Kyrkvägen i Matfors. Vid larmet framkom uppgifter om att det fanns en brännskadad man kvar i garaget.
När Matfors räddningstjänst kom till platsen hade mannen själv tagit sig ut ur garaget som då var övertänt, säger Peter Höglund, inre befäl vid räddningstjänsten.
I garaget förvarades gastuber innehållande acetylengas och syrgas. Eftersom man befarade att acetylengasen skulle explodera var läget oroligt till dess att räddningstjänsten fått ut gasflaskorna från garaget och placerat dem i Ljungan för att svalna.
När de stora farorna var undanröjda kunde rökdykare gå in i garaget för att släcka branden, säger Peter Höglund.
Den brännskadade 29-åringen fördes med ambulans till Sundsvalls sjukhus där man uppgav att mannens omfattande brännskador är livshotande och att han under gårdagskvällen skulle flygas till Uppsala akademiska sjukhus.

Mer läsning

Annons