Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man livshotande skadad efter krogbråk

Två gånger misstänks en man i 50-årsåldern ha slagit en annan man så att han föll omkull.
Nu vårdas offret på Umeå universitetssjukhus för livshotande skador.

Annons

Kvällen den 9 augusti hittades en man medvetslös utanför en krog i centrala Sundsvall. Vittnen säger att mannen hade blivit slagen så att han föll till backen två gånger och att gärningsmannen sedan lämnade honom liggande och gick från platsen.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans och skickades sedan till Umeå för fortsatt vård för brott på skallbenet och flera hjärnblödningar.

Enligt rättsintyg har läkarna kunnat se att mannen har två skador i bakhuvudet som tyder på att han varit med om två fall.

Den 20 augusti skrev läkare på sjukhuset att mannens skall- och hjärnskador har varit och fortsättningsvis är livshotande.

Samma kväll som mannen hittades på Kyrkogatan i Sundsvall greps en misstänkt man. Nu åtalas han för grov misshandel. Han misstänks ha slagit den skadade mannen så att han föll omkull två gånger men förnekar brott.

Mannen som åtalas hävdar att han skulle göra en "high five" men råkade träffa den andre mannen på ögat och att denne då antagligen föll till marken. Den misstänkte säger sig inte ha upptäckt att mannen skadat sig vid fallet.

Förutom den grova misshandeln åtalas mannen som är i 50-årsåldern även för olaga hot och grovt rattfylleri i augusti förra året. Han misstänks ha hotat sin hyresvärd till livet under ett telefonsamtal men förnekar både hotet och rattfylleriet.

Mer läsning

Annons