Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män skriver på mot kvinnovåldet

/
  • Fredrik Nilsson skriver under breven som ska skickas till presidenter för att få stopp på våldet mot kvinnor. Isabell Sjöstrand och Katarina Matsson från Amnesty konstaterade att väldigt måna män skrev på under dagen i Kulturmagasinet.

När Amnesty International igår uppmärksammade mäns våld mot kvinnor i Kulturmagasinet var det många män som passade på att skriva under brev till presidenter runt om i världen, som på olika sätt utsätter kvinnorna i sina länder för taskig behandling.

Annons
Det man sett av flera kvinnors situation i de här länderna gör att man måste engagera sig. Även om vi inte har total jämställdhet i Sverige hindrar inte det från att vara kritisk internationellt, sa Fredrik Nilsson, en av de män som skrev under breven.
De skickades bland annat till presidenterna för Afganistan, Nigeria och Pakistan. Tanken är att breven ska sätta press på ländernas regeringar och förbättra situationen för kvinnorna i deras länder.
I fredags, den 25 november, var det FN:s internationella dag för avskaffandet av allt våld mot kvinnor. Det gäller hela världen, inklusive Sverige.
Det lönar sig att engagera sig och göra sådana här upprop, säger Katarina Matsson från Amnesty. Enligt en ny rapport har kommunernas anslag till kvinnojourer ökat det senaste året.

Mer läsning

Annons