Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många elever deltog i manifestation mot mobbning

/

Omkring 700 högstadieelever deltog i Friends 4 Lifes manifestation mot mobbning och utanförskap på Stora Torget i Sundsvall på torsdagseftermiddagen.

Annons

– Det är jättespännande, vi gör ju något som aldrig gjorts förut, vi är först i hela landet med att fira in läsåret med ett bra budskap, säger projektledaren Ola Lindström.

Under drygt 90 minuter berättade, spelade och sjöng artister om sina egna erfarenheter. Anna Stadling, Jens Westin från Corroded, Mange Hellberg och Emmanismen var några av dem.

– Scenen är full av artister som har gått igenom helveteselden men som kan visa att man kan bli artist trots mobbning, säger Ola Lindström, som har egna erfarenheter av just mobbning.

På plats fanns också ett tiotal stödorganisationer för att ge stöd och chans till samtal. En webbsida med ett spel ska dessutom få eleverna att öka vänskapen och toleransen i skolorna.

Arrangörerna Studieförbundet Bilda och Ola Lindström vill att evenemanget ska permanentas och spridas över landet.

– Vi kommer att köra varje år. Det här ska bli nationellt, det här behöver hela Sverige. Det finns 60 000 ungdomar som vi vet är mobbade varje år och det är ett jättestort mörkertal, avslutar Lilian Bokestig, kulturkonsulent på Bilda.

Mer läsning