Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många fynd för en tjuga

/
  • Det var en välbesökt auktion och buden haglade tätt när det var attraktiva varor som ropades. Från höger Martin Lindberg visar varan och Erik Kardell tar in buden.
  • Auktionsutropare Erik Kardell hade inge större problem att få in bud på varorna som han sålde under gårdagens autkion i Värstaborg.
  • Från vänster Vivi Stenberg och Ann-Kristin Stenberg gick runt och tittade på föremålen innan själva auktionen började. Detta för att se om det fanns några fynd att göra.
  • Roger Åström till höger var nöjd med köpet av glas och betalar på bilden 20 kronor till Uno Sundström.
  • Uno Sundström håller i litografiet av Bengt Lindström som auktionsutropare Erik Kardell sålde för 2 500 kronor, till en nöjd anonym köpare.

Stolarna räckte in till för alla som villa göra fynd under auktionen i Värstaborg i Njurunda mellan Nolby och Dingersjö. Många fynd gjordes säkert för auktionsutropare Erik Kardell hade inge problem med budgivningen.

Annons
Många fynd gjordes säkert för auktionsutropare Erik Kardell hade inge problem med budgivningen.
Här såldes mängder av olika föremål från 20 kronor och upp till 1 000-lappar. Innan själva auktionen startade hade besökarna chansen att gå runt, titta och känna på alla föremål.
Här finns ett och annat och blir det bara rätt pris så kan man ropa in något, tyckte Ann-Kristin Stenberg, när hon gick runt bordet.
Söndagens auktion hade varor från tre olika dödsbon. Det mesta som behövs i ett hem fanns att bjuda på. Och Erik Kardell menar att priserna sjunkit under senare år.
Det fanns en topp för många år sedan när TV sände auktioner från Skansen i Stockholm. Då var det många som gärna betalade bra.
Numera går det nästan inte att sälja möbler.
Det gick det dock under söndagen. Redan innan klubban började vina i luften fanns det inlämnade bud. Bland annat på möbler.
Allting måste betalas kontakt. Inge krediter och inga kort accepterades. Till sin hjälp hade Erik Kardell två personer som gick ut med varorna och samtidigt tog betalt.
En av köparna var extra nöjd. Men på grund av rädslan för inbrott ville han inte avslöja sitt namn. Han köpte en litografi gjord av Bengt Lindström.
Jag har länge varit på jakt efter en bra tavla från en Sundsvallskonstnär, berättade han. Tavlan kommer att pryda väggen i vardagsrummet.
Själv är han inflyttad Sundsvallsbo och bedömer att priset på 2 500 kronor var en bra affär på litografiet.
Det fanns ett skriftligt bud som låg på samma nivå. Men i sådana här fall är det budet inne i salen som räknas, när samma pris bjuds från två olika håll.
Erik Kardell höll ett högt tempo i den anrika lokalen och kunde ofta ropa tjugo, tjugo, tjugo, tjugo, alla nöjda, tyst då blir det tjugo.

Mer läsning

Annons