Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många lärare på Komvux har slutat

/

Fjorton lärare har slutat på Komvux och SFI senaste halvåret.
Att lovledigheterna ryker är en förklaring.
– Men det utgör inget hot mot verksamheten, säger Åsa Berglin Johansson, avdelningschef.

Annons

Under våren uttrycktes oro över att många lärare skulle lämna vuxenutbildningen när ferietjänsterna försvann och lärarna i stället ska jobba 40 timmarsvecka med fem veckors semester.

Många har också valt att sluta.

– Men skälen varierar och det kommer inte drabba eleverna. Totalt har 15 personer slutat men vi har 12 nya anställda och fyra är på ingång, berättar Åsa Berglin Johansson.

Till en utannonserad tjänst som engelsklärare kom det in 18 ansökningar.

Totalt jobbar ett 90-tal personer inom Komvux och SFI, varav ett 70-tal lärare.

– Omregleringen från ferietjänst till semestertjänst föregicks av en lång diskussion och förhandling. En del var på väg att sluta innan det var aktuellt och andra har valt att ta nästa steg och göra något annat, samtidigt är det många som vill komma till oss.

Nu är verksamheterna på väg att samlokaliseras. Den grundläggande vuxenutbildningen har flyttat till Nacksta medan den gymnasiala utbildningen, Lärvux, omvårdnadsutbildningen och yrkeshögskoleutbildningen finns kvar på Navigator under ombyggnationen.

Vid starten av 2016 planeras sedan all kommunal vuxenutbildning flytta in i nyrenoverade lokaler på Navigator intill Sundsvalls sjukhus.

– Genom samlokaliseringen blir flexibiliteten större och vi kan samutnyttja gemensamma resurser, säger Åsa Berglin Johansson.

Nyligen föreslog regeringen i en lagrådsremiss att SFI ska avvecklas som skolform för att i stället inkluderas i Komvux. På det sättet hoppas man kunna göra utbildningen mer individanpassad.

Mer läsning

Annons