Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville fråga ut politikerna

\"Frågan är fri\" till sju Riksdagsledamöter lockade ett drygt 20-tal intresserade till kulturmagasinet i Sundsvall. Pensioner, barnbidrag, fängelsemat och elbolag var några av frågorna som diskuterades.

Annons
I går till lunch var det nästan fullsatt i stadsbibliotekets Riksdagshörna när riksdagens talman Björn von Sydow tillsamammans med sju av länets riksdagsledamöter debatterade frågor från åhörarna.
Någon riktig fart blev det aldrig på debatten utan det blev snarare något av en frågestund där åhörarnas frågor ventilerades.
Öppningsfrågan om vad som kan göras för att förbättra postens allt sämre service stod Rune Norgren för. Några bra svar fick han inte. Hans Stenberg (s) bekräftade snarare att posten har en besvärlig situation. Han hävdade dock att bankerna borde ta ett större ansvar.Bankerna har smitit undan, påstod han.
Birgitta Sellén (c) medgav problemen samtidigt som hon konstaterade att det även fanns mycket som även blivit bättre. Bland annat tillgängligheten med längre öppentider hos bland annat butiker som lämnar ut paket.
Största enigheten mellan partierna tycktes det finnas när det gällde tjänstedirektivet. Här var alla i stort sett överens om att det var bra att frågan vandrat tillbaka till EU-kommisionen för ny handläggning.
Även när det gällde trafikfrågor som E4-syd ville alla ha en lösning även om Birgitta Sellén var nöjd med att det dröjer. Något som kan medföra att frågan om vägen ska dras hinner att lösas på ett bättre sätt och vattentäkter och fornminnesfält därmed kan skonas.

Mer läsning

Annons