Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mångkulturell vårfest

/
  • Nijad Yassir, Liam Jonsson, Hanna Mewael och Vilde Vahlgren trivdes vid såpbubblorna.
  • Draghällans förskola i Bredsand har vårfest. Elim Tesfaalem, Anita och Yosef Ahmadi fikar och äter korv.

Draghällans förskola bjöd på vårfest.
Stolta barn och föräldrar var på plats.
Konstutställning, fika och lek var några av ingredienserna.

Annons

En stor färgglad banderoll med texten Vårfest möter besökarna till Draghällans förskola. Innanför grindarna är det fullt av barn, föräldrar och personal. Ballongerna är på plats. Såpbubblebadet likaså. På väggen sitter teckningar som barnen gjort. På avdelningen Kanoten har småttingarna samlat korkar som de gjort ett konstverk av. Förskolan i Bredsand är mångkulturell med barn från flera delar av världen.

– Med den här festen vill vi lyfta fram vilken tillgång det är för bredsandsområdet att vi har så många nationaliteter. Vi har barn från många olika länder och det är väldigt positivt. Vi vill visa hur kul man kan ha tillsammans, säger förskoleläraren Inga-Lill Svedblom.

Med gulgrön reflexväst står tvååriga Elim Tesfaalem och äter korv. När hon får höra att mamma är på väg sätter Elim full fart mot grinden för att möta henne. Vid såpbubblorna försöker Liam Jonsson och Nijad Yassir att få till riktiga bubblor. Liam blåser och Nijad drar ringen genom luften. Olika teknik men båda blir lika glada när de lyckas.

Förskolan har ett upptagningsområde ända från Juniskär. Med 11 avdelningar på två olika adresser så var det mycket folk på plats. Barnen är från ett år till förskoleklass och många hade flera stolta anhöriga på plats.

Mer läsning

Annons