Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margareta Rödén: "Det är tråkigt om de missförstår mig"

/
  • – Jag tycker att de chefer vi har gör ett väldigt bra jobb, säger landstingets förvaltningschef för specialistvården Margareta Berglund Rödén, med anledning av kritiken mot landstingets ledarskap.

Landstingets förvaltningschef för specialistvården Margareta Berglund Rödén har svårt att kommentera kravet på hennes avgång.

Annons

– Det är vad han (läs Thomas Torstensson) tycker. Jag kan inte säga annat än att det är vad han tycker, säger Margareta Berglund Rödén.

När det gäller kritiken mot att hon uppmanat de anställda i landstinget att föra fram en positiv bild tycker hon att kritiken är orättvis.

– Det är tråkigt om de missförstår mig, men ur rekryteringssynpunkt är det lättare att rekrytera om man lyfter fram de saker som fungerar, säger Rödén.

Det finns även en kritik mot att du har en raljerande ledarstil och avfärdar stora frågor med "det är inte så farligt" och "det där ordnar sig"?

– Det är tråkigt om det är så man uppfattar mig. Det jag försöker göra är att jobba med de frågor som inte fungerar och samtidigt lyfta det som fungerar bra, säger hon.

Men har du inte ett personligt ansvar för landstingets dåliga ekonomi?

– Det är klart att jag har ett ansvar, men jag kan inte ensam bära det här. Vi måste hjälpas åt att försöka få ett väl fungerande landsting vad gäller ekonomin, säger hon.

Men är en del av landstingets problem ett ledarskapsproblem?

– Det kanske inte jag är rätt person att svara på. Jag tycker att de chefer vi har gör ett väldigt bra jobb, säger Margareta Berglund Rödén.

Mer läsning

Annons