Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie-Louise blev handikappad av halkan:-Vägverket borde betala

/
  • Här slog Marie-Louise Lodén, 65, av sin arm en lördag i november och livet förändrades i ett slag.
  • Marie-Louise Lodén hade rejäla broddar på sina skor när hon halkade. – Det var så fint vänder den där lördagen och så händer det här.
  • Marie-Louise Lodén känner sig handikappad eftersom hennes vänstra arm är helt obrukbar. Hon anser att Vägverket måste ersätta hennes skada.

Marie-Louise Lodén anser att Vägverket måste ta sitt ansvar Med broddar på skorna smög sig Marie-Louise Lodén fram på den glashala gångvägen och ramlade. Sedan dess är hennes liv sig inte likt. – Jag tycker att Vägverket är skyldigt att betala för sveda och värk och för sömnlösa nätter, säger Marie-Louise Lodén.

Annons
Hon brukar ofta ta samma promenadslinga från Granlo till Nacksta och enligt henne brukar det vara bra sandat, men lördagen den 19 november fanns inte ett sandkorn på gångvägen som går längs E14 mot Nacksta centrum. Trots broddar på skorna ramlade hon och slog sönder sin arm.
Benen rörde sig i armen. Jag blev som bedövad på en gång. Jag gick hem och min dotter körde mig till sjukhuset. Där sade de att jag fått ett styckbrott på vänstra armen. Det är komplicerat.
Samtidigt med Marie-Louise fanns det hos ortopeden sex andra personer t som skulle gipsas.
Den yngsta var en flicka på sex år.
Marie-Louise äter smärtstillande medicin men kan ändå inte sova på nätterna.
Det värker hela tiden och det kommer rejäla stötar ibland.
Marie-Louise känner sig handikappad.
Jag kan inte diska, snöra skor, skära en ostskiva och inte ens bre en macka för det gör så ont i vänstra armen.
Marie-Louise har inte vänt sig till kommunen för att få hjälp med hembestyren utan det är barnen som hjälper till, i mån av tid. Hon har skaffat en diskmaskin för att inte behöva besvära sina barn hela tiden.
Det går inte heller att köra bil till körövningar, något som Marie-Louise saknar mycket.
Vi tar oss med bilen till olycksplatsen. Gångvägen är hal men det finns litet grus här och där. Det gäller verkligen att se efter var man sätter ner foten.
Här går jättemånga människor och det ska se ut så här. Det är hemskt hur de får bära sig åt. Jag törs inte gå ut mer den här vintern.
Marie-Louise Lodén undrar vart alla skattepengarna tar vägen.
Det enda man får höra är att det ska sparas. Och det verkar som om myndighetspersoner får bära sig åt hur som helst.
Marie-Louise Lodén syftar på en person på kommunens fastighetskontor som enligt henne var spydig när hon frågade vem som hade ansvaret för den aktuella gångbanan.
Myndighetspersoner bryr sig inte om människor, det är min uppfattning och den delar jag med många.
Marie-Louise har skickat ett brev till Vägverket. Det diariefördes den 6 december men driftledare Björn Sjölund har inte läst det.
Han är inte säker på att Vägverket ansvarar för den aktuella gångbanan.
Om hon ställer skadeståndskrav på oss, utreder våra jurister i Borlänge frågan. Vi kan via GPS se om vi sandat. Gångbanan kan ha blivit sandad men sanden kan ha runnit bort. Om den inte varit sandad då utreder vi om våra entreprenörer brustit i sitt åtagande. Ofta säger folk att vi inte sandat fast vi gjort det, säger Björn Sjölund.
Han har arbetat på Vägverket sedan 2000 och har aldrig varit med om att ersätta personer för halkskador.
Däremot har vi ersatt bilister som skadat sina bilar, säger Björn Sjölund.

Mer läsning

Annons